top of page

Výlet na Batu Caves

Další dny byly občasně volné a občasně strávené vyřizováním věcí do školy. Taky jsme zažily první zdejší párty s dalšími exchange studenty, a to hned v protějším areálu u Poláků. Kromě toho jsme se vydaly na nákupy, protože zavládlo zděšení z toho, že téměř žádné z našich triček nedosahuje požadované délky rukávu pro vstup do kampusu. Zajely jsme tedy do obchodního centra Times Square, budovy s kvalitním množstvím pater a solidní rozlohou. Ceny se tady pohybují okolo 15 až 30 RM, což je dost slušné. Celý nákup je ale dost velká sázka do loterie, protože kabinky se tady prostě nevedou. Buď kup anebo čest. Vzhledem k tomu, že naprostá většina zdejšího zboží je univerzální velikosti a ta je jaksi jiná u Asiatů než u nás Evropanů, docela jsme se pobavily a zariskovaly.

Po prvním týdnu zdejšího bytí začínáme pozorovat rozdíly v přístupu Malajců k nám. Dost možná jsou dané našim vlastním přístupem, který byl zpočátku dosti plochý a uzavřený. Zjišťujeme ale, že zdejší obyvatelé jsou přístupnější a přátelštější než se zprvu může zdát. Muslimky se na nás usmívají i přesto, že zrovna nemáme řádně zahalené ramena či kolena, jsou ochotné nám pomoci kdykoliv vypadáme zmateně a obecně jsou muslimové vcelku přístupní tématu jejich života a náboženství. Možná jsme jen dobře narazili, ale možná jejich otevřenost opravdu závisí na tom, jak otevření jsme my jim.

Nasi lemak - oblíbené jídlo Malajců

Absolvovaly jsme taky náš první výlet, a to na Batu Caves – hinduistickou svatyni s proslavenou 43metrovou sochou boha Murugana. V plánu bylo vyjet společně s Mexikánci (exchange studenti), po půlhodinovém čekání na nádraží jsme to ale vzdaly a vyrazily samy. Na místě jsme ovšem potkaly 6 dalších Čechů, což nás samoty zbavilo. Společně jsme vyšplhali 272 schodů mezi přidrzlými opicemi k jeskynní svatyni.

81letá babča narozená v Indii, co se vydala na výlet vyjít si pár schodů

Indické mňamky

Socha Murugana

Třídíme odpad

První yummy sushi

CO JE TŘEBA VĚDĚT 

 

Na jaře jsem se rozhodla, že si z léta udělám zimu a ze zimy pak léto. Vydala jsem se tedy na dvouměsíční pracovní Island a po něm započala půlroční asijský vedroběh.

Půlrok je nic, ale zároveň tolik, že jsem se rozhodla zaznamenávat, co všechno mě tady, daleko domovu a blízko neznámu, potká.

 

A tak tedy píšu. Předem říkám, že občas trošku nadsadím, aby byl příběh barvitější a někdy to přeháním s délkou, protože souvětí mám prostě odjakživa ráda. Budu se ale snažit dělat tečky včas a nepřehánět příliš!

 

 WISHLIST 

 

 

Skočit si z výšky do moře 

 

Podívat se do rodiny muslimů

 

Koupat se v nočním moři 

 

Projet se na slonovi

 

Potkat vyššího asiata 

 

Surfovat

 

Řídit loď 

 

Naučit se skákat šipku 

 POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY 
 SEARCH BY TAGS 
Zatím žádné štítky
bottom of page