top of page

Došly řízky!

Další den jsme se vstupu do rozbouřeného davu stejně neubránily. Zásoba řízků došla a naše žaludky začaly strádat. Rozhodly jsme se tedy řádně zahalit a předstírat, že nejsme bílé a už vůbec ne vyšší než všichni Asiati.

Ještě předtím jsme se ale vydaly pro welcome drink, který jsme dostaly k ubytování (velkolepá citronová šťáva s vodou v plastovém kelímku) a vykoupat se na střechu ve zdejším bazéně (který nikdo nevyčistil pravděpodobně od jeho vzniku). O luxusu zdejšího hotelu nás následně ubezpečilo i protékající okno po 3 minutách deště. Zvykejme si, bude hůř!

Prví pěší zastávkou v Kuala Lumpur byl Chinatown. Uličky plné rudých lampionů, napodobenin všeho, žab na špejlích a občas lehce divných lidí.

Nadšení bylo natolik veliké, že se nám ještě nechtělo domů a s mapou v ruce jsme se rozhodly vyrazit směr KLCC neboli Petronas Twin Towers. Ve čtení map vynikáme, takže jsme si cestu přibližně dvakrát prodloužily. Díky našemu umu jsme ale zavítaly na dost zajímavou ulici, kde zrovna probíhala podivná malajská událost á la americká dražební TV show a kde byla možnost najít více jídla, než jsme schopné sníst za celý život. Na místě vyráběná zmrzlina vypadala báječně, ale můj pupek už by ji nepobral. Příště tedy!

Ke KLCC jsme dorazily ve zdraví a zvěčněné na několika fotoaparátech kolemjdoucích. Zajímavá zkušenost cítit se jako atrakce.

CO JE TŘEBA VĚDĚT 

 

Na jaře jsem se rozhodla, že si z léta udělám zimu a ze zimy pak léto. Vydala jsem se tedy na dvouměsíční pracovní Island a po něm započala půlroční asijský vedroběh.

Půlrok je nic, ale zároveň tolik, že jsem se rozhodla zaznamenávat, co všechno mě tady, daleko domovu a blízko neznámu, potká.

 

A tak tedy píšu. Předem říkám, že občas trošku nadsadím, aby byl příběh barvitější a někdy to přeháním s délkou, protože souvětí mám prostě odjakživa ráda. Budu se ale snažit dělat tečky včas a nepřehánět příliš!

 

 WISHLIST 

 

 

Skočit si z výšky do moře 

 

Podívat se do rodiny muslimů

 

Koupat se v nočním moři 

 

Projet se na slonovi

 

Potkat vyššího asiata 

 

Surfovat

 

Řídit loď 

 

Naučit se skákat šipku 

 POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY 
 SEARCH BY TAGS 
Zatím žádné štítky
bottom of page