top of page

První den

Je to tady! První den školy a stěhování do nového zároveň.

Pobraly jsme poslední drobky z hotelu a opět přetížené se vydaly taxíkem do kampusu. Tam nás čekala snídaně a seznamování s novými lidmi i univerzitou. Rozlosovali jsme se do skupinek, dostali deštníky proti slunci i dešti a vydali se na obhlídku kampusu.

S notebookem na zádech jsme celé dopoledne procházeli kampus velký snad jako Zlín. Horko jak v pekle. Tentokrát bez nadsázky. S gatěma na zem, protože kolena jsou moc vyzývavé, s rukávem, protože ramena nesmí jít vidět a s teniskama, protože v batohu na ně nezbylo místo. Věřte, že po oné procházce by nikdo z nás ani v minikraťáskách a tílečku nebyl „too sexy“! Je nás tu Exchange studentů něco přes 400, takže jsme se kvalitně smočení mohli všichni za cesty navzájem poznávat. O tom, co studují, proč sem přijeli a jaký je rozdíl v podnebí bych mohla vyprávět, ale fígl na to, jak si zapamatovat asijské jména jsem zatím nenašla! Pětkrát mi ho můžou zopakovat a já ho ani nevyslovím…Inu, každému rozhovoru musí předcházet oční kontakt, kterým jasně sdělím, že k němu hodlám mluvit.

Po mokré prohlídce jsme dostali obídek a pár chvil si poseděli v klimatizované přednáškové místnosti, kde jsme uschli a poslechli si o tom, co můžeme, co nesmíme, ať vítáme a tak. Znáte to. Sympatické rozprávky.

Cesta do nového obydlí byla nezvykle příjemná. Zkusily jsme použít mobilní aplikaci MyTeksi doporučovanou místními, která slouží k přivolání taxíku nebo spíše osobního fára. Ceny jsou předem dané a mnohdy značně nižší než u klasických taxíků, neb ty si rády nadsadí a cena se taky dost mění podle dopravy na silnici. Takže místo gesta „Go go“ při výstupu jsme byly zavezeny až ke vchodu, zaplatily málo a ještě nám bylo poděkováno.

Condominium, ve kterém bydlíme, sice není nijak extrémně luxusní a má pár vad (plesnivé okno, rozbitá skřín, záchod, co nesplachuje, sprchu, co pořádně neteče a umyvadla s dřezem, co tečou i tam, kde nemají), ale to všechno bude spraveno a navíc máme bazén v areálu zadarmo, takže ode dneška si pískáme! A abych nezapomněla – čeká nás každodenní trénink, neb jsme na kopci, kolem bydlí dost dalších spolužáků, kousek od nás je obchod se vším potřebným provoněný durianem (místními velice oblíbené ovoce s typickou aromatickou vůní kombinace plynu a zpocené ponožky) a jede nám odsud bus do školy. A to je důvod k radosti!

Výhled ze zdejší "restauračky"

Výhled z našeho balkonu

CO JE TŘEBA VĚDĚT 

 

Na jaře jsem se rozhodla, že si z léta udělám zimu a ze zimy pak léto. Vydala jsem se tedy na dvouměsíční pracovní Island a po něm započala půlroční asijský vedroběh.

Půlrok je nic, ale zároveň tolik, že jsem se rozhodla zaznamenávat, co všechno mě tady, daleko domovu a blízko neznámu, potká.

 

A tak tedy píšu. Předem říkám, že občas trošku nadsadím, aby byl příběh barvitější a někdy to přeháním s délkou, protože souvětí mám prostě odjakživa ráda. Budu se ale snažit dělat tečky včas a nepřehánět příliš!

 

 WISHLIST 

 

 

Skočit si z výšky do moře 

 

Podívat se do rodiny muslimů

 

Koupat se v nočním moři 

 

Projet se na slonovi

 

Potkat vyššího asiata 

 

Surfovat

 

Řídit loď 

 

Naučit se skákat šipku 

 POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY 
 SEARCH BY TAGS 
Zatím žádné štítky
bottom of page